|
Recept na Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille
Recept na Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na ratatouille — 1 středně velká cuketa — 2–3 papriky — 2 rajčata bez slupky — čerstvá majoránka — 2 menší cibule — můžete použít i 1/2 lilku — snítka čerstvého rozmarýnu — asi 4 lžíce extra panenského olivového oleje — voda nebo vývar na podlití — mořská sůl a čerstvě umletý pepř Na maso — 2 kuřecí prsa — snítka čerstvého rozmarýnu — 1 lžíce extra panenského olivového oleje — mořská sůl a čerstvě umletý pepř Na mangold — několik listů čerstvého mangoldu (nebo špenátu) Na servírování — lžička másla — tvrdý sýr (například parmazán).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille
Recept na Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille: Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, cibuli, cuketu a vše 5 minut při střední teplotě smažte. Přihoďte, papriky, lilek a pokračujte ve smažení zhruba 4–5 minut. Nakonec přidejte rajčata, rozmarýn, majoránku, sůl a pepř. Vše jemně podlijte vodou, nebo pokud máte, tak vývarem. Přiklopte a nechte pomalu dusit, dokud zelenina nezměkne a většina vody se nevypaří (trvá to přibližně 10 minut). Nakonec ještě přidejte lžíci oleje a chvilinku restujte – jídlo tak dostane lepší chuť. Maso, třeba pánví, naklepejte přes pytlík na tenké plátky. Pak je osolte, opepřete a posypejte nasekaným rozmarýnem. Okořeněné maso pokapejte olejem a dejte smažit na rozpálenou pánev. Jelikož jsou plátky dost tenké, stačí něco přes 2 minuty z každé strany. Mangold zbavte tuhých stonků. Pak ho vložte do síta, polejte horkou vodou a ihned vložte do studené. Díky tomu změkne a zůstane mu nádherná barva. Mangold osušte a rozprostřete na kousek kuchyňské fólie tak, aby do něj šlo zabalit kuře. Maso položte na listy mangoldu, potřete kouskem másla a posypte nastrouhaným sýrem. Fólii s mangoldem přehněte přes plátek kuřete – nejprve z jedné strany a pak i z druhé, tak aby kuře nebylo vůbec vidět. Fólii pak odstraňte a plátek zabalený v mangoldu dejte do trouby předehřáté na 220 °C asi na 2 minuty dopéct. Podávejte se zeleninovým ratatouille a oříškem másla.
Poznámka k receptu na Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille: Zdroj: ŠKODA NEVAŘIT - KUCHAŘKA PLNÁ HUDBY http://www.smartpress.cz/kucharky/skoda-nevarit.ht...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 30.07.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Na ratatouille — 1 středně velká cuketa — 2–3 papriky — 2 rajčata bez slupky — čerstvá majoránka — 2 menší cibule — můžete použít i 1/2 lilku — snítka čerstvého rozmarýnu — asi 4 lžíce extra panenského olivového oleje — voda nebo vývar na podlití — mořská sůl a čerstvě umletý pepř Na maso — 2 kuřecí prsa — snítka čerstvého rozmarýnu — 1 lžíce extra panenského olivového oleje — mořská sůl a čerstvě umletý pepř Na mangold — několik listů čerstvého mangoldu (nebo špenátu) Na servírování — lžička másla — tvrdý sýr (například parmazán)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|